Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Biyoteknoloji Bölümünü seçtiğiniz ve burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Üniversite eğitiminin size kazandıracağı sınırsız olanaklar ve fırsatlar vardır. Öncelikle başarılı bir üniversite yaşamı geçirmek için yaptığınız işi seviniz. Dünya’nın her yerinde Biyoteknoji alanında çalışan meslektaşlarınızı tanıyınız ve kendinizi tanıtınız. Yaşadığınız bölgeye ve ülkenize hizmet etme bilinci geliştiriniz. Kendinizi her an geliştiriniz ve üretken olunuz. Kendinizdeki olumlu ve başarılı yönleri ortaya çıkarmaya çalışınız.

Günümüzde gelişmiş ülkelerin biyoteknolojiye ayırdıkları bütçeler her geçen gün daha da artmaktadır. Bu doğrultuda modern biyolojinin ekseni moleküler çalışmalara doğru kaymaya başlamıştır. Bütün bu gelişmeler sonucunda tüm dünyada biyoteknoloji sahasında yetişmiş ve tecrübeli eleman ihtiyacı hızla artmıştır. Ülkemiz biliminin hızla ilerleyen bilim dünyasında hak ettiği yerini alması için biyoteknoloji sahasında yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Muhtemeldir ki önümüzdeki yüzyıl bu sahada donanımlı gençlerin çağı olacaktır.

Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü’ nün kurulması ve Türkiye 9. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda araştırma ve geliştirmeye dayalı üretim yeteneğini güçlendirmek amacıyla öncelikli alan olarak belirtilen biyoteknoloji, bu alanda yetişen nitelikli ve deneyimli eleman sayısının artırılması ile ülkemizin güncel gereksinimleri doğrultusunda kaliteli araştırmalar ve projeler gerçekleştirerek, sanayi ve toplumun refah düzeyinin artmasına katkı sağlayacaktır.

Bölümümüzün amacı sorgulayıcı, analitik düşünebilen, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları sürekli takip edebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde Ar-GE çalışmaları yapabilen ve bunları özgün makale ve patent olarak yayınlayabilen Biyoteknoloji mezunları yetiştirmektir.

Nitelikli öğretim üyesi kadrosu ve üst düzey araştırma laboratuvar olanakları olan Biyoteknoloji Bölümümüzde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Hepinize başarılı bir üniversite yaşamı diler, Biyoteknoloji Bölümü olarak her an yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.

Prof. Dr. Ayşegül GÜMÜŞ

Bölüm Başkanı