Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede bölümümüzden 3 isim yer aldı.

Stanford Üniversitesinin her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı liste Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki farklı kategorinin yer aldığı listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Elsevier’in “Yıllık Etki” değerlendirmesine göre “Tıbbi ve Biyomoleküler Kimya” alanında Doç. Dr. Parham Taslimi 46. sırada, “Fiziksel Kimya” alanında Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran 195. sırada, “Enerji” alanında Prof. Dr. Murat Rakap 3033. sırada yer aldı.

“Kariyer Boyu Etki” değerlendirmesinde ise “Fiziksel Kimya” alanında Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran 249. sırada,  “Tıbbi ve Biyomoleküler Kimya” alanında Doç. Dr. Parham Taslimi 651. sırada ve “Enerji” alanında Prof. Dr. Murat Rakap 3224. sırada yer almayı başardı.

Biyoteknoloji Bölümü olarak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girmeye hak kazanan akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
  • Bölümümüz Marmara Kariyer Fuarına (MARMARAKAF) Katıldı

• Biyoteknoloji Bölümü Tanıtım Broşürü

• Bölümümüz Dördüncü Dönem Mezunlarını Verdi

• Dünyanın En Etkili Bilim İnsanlarının Sıralandığı Listede Bölümümüzden 3 İsim Yer Aldı