image/svg+xml
image/svg+xml

2019 İş Planı Ödülü Yarışması

YARIŞMANIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ
            
“Bartın Üniversitesi İş Planı Ödülü Yarışması” ile üniversitemizin girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. KOSGEB’in desteği ile Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından organize edilen yarışma ile Bartın Üniversitesi öğrencilerinin yenilik ve teknolojiye dayalı girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, “KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTER MİSİN?” bilincinin yaygınlaştırılması ve geleceğin başarılı girişimcilerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.


YARIŞMADA VERİLECEK ÖDÜLLER

 KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Uygulama Esasları 29. maddeye istinaden; yarışmada toplam 60.000 TL ödül verilecek olup; iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden, en fazla 24 (yirmi dört) ay içinde işini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 25.000 (yirmi beş bin) TL, ikinciye 20.000 (yirmi bin) TL, üçüncüye 15.000 (onbeş bin) TL ödül verilir.


YARIŞMAYA BAŞVURU KOŞULLARI

2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olarak kabul edilen “Girişimcilik” derslerini almış, Bartın Üniversitesi öğrencileri başvurabilir.


YARIŞMA SÜRECİ VE ÖNEMLİ TARİHLER

Yarışmaya başvurmak isteyen girişimci adayları, başvuruda kullanılması zorunlu olan iş planı örneğini aşağıdaki linkten temin edebilirler. Başvurular; bir kapaklı dosyaya konulmuş ve her sayfası paraflanmış 1 nüsha basılı doküman olarak ve iş planının word formatını içeren 1 adet CD şeklinde Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir. CD içine yüklenecek dosya ismi; öğrencinin adı soyadı ve öğrenci numarasını içerecek şekilde olmalıdır. Son başvuru tarihine kadar teslim edilen iş planları, Üniversitemiz tarafından oluşturulacak değerlendirme komitesi tarafından incelenerek en iyi 6 (altı) iş planı belirlenir. En iyi 6 (altı) iş planı KOSGEB’e bildirilir ve KOSGEB tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en iyi 3 (üç) iş planı belirlenir.

09.05.2019  Yarışma Duyurusu
31.05.2019  Son Başvuru Tarihi
21.06.2019  Bartın Üniversitesi Jüri Değerlendirmesi
07.05.2019  KOSGEB Jüri Değerlendirmesi


YARIŞMA DEĞERLENDİRME KOMİTESİ

  • Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından, girişimcilik dersi veren öğretim elemanlarının yer aldığı 5  (beş) kişilik değerlendirme jürisi oluşturulur.
     NOT:  

    *  İş Planı Ödülü Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerimiz başvurmaları ve KOSGEB'in uygun görmesi halinde, KOSGEB'in %75 destek sağladığı; Geleneksel Girişimciler için 60.000 TL, İleri (İmalat Sektörü) Girişimciler için 370.000 TL destekten de faydalanma imkanı yakalayacaklardır.  Ayrıca yenilik içeren iş planı sahipleri başvurmaları ve KOSGEB'in uygun görmesi halinde 750.000 TL ye kadar AR-GE ve İnovasyon desteğinden de faydalanma imkanı yakalayacaklardır.

    *  İş Planı Ödülü Yarışması kapsamında, eğlence ve tarım sektörüne yönelik hazırlanan iş planları desteklenmemektedir.

    Ayrıntılı bilgi için: https://pto.bartin.edu.tr/

    EKLER